Pénzvisszafizetési
Garancia
Tovább a részletekhez »
Grapefruit Vonal:
06 70 / 7733 059

Kutatások a grapefruitmaggal

Kutatások során kimutatták, hogy a grépfrútmag kivonata nagy számban tartalmaz a szervezetben a szabadgyökök elszaporodása ellen harcoló antioxidánsokat, továbbá kórokozó ellenes hatóanyagokat, valamint olyan növényi eredetű tápanyagokat, mint a bioflavonoidok.
A bioflavonoidok egyike, ami a grépfrút magjainak a kivonatában is megtalálható, az a heszperidin, amely a citrusfélékben jellegzetesen jelen lévő vegyület, immunrendszer stimuláló és erősítő tulajdonságairól ismert.

Grapefruitmag cseppek

A grapefruitmag kivonatok kémiai vizsgálatai során kimutatták a C-vitamin, E-vitamin, tokoferol, citromsav, liminoid és egyéb nyomelemek jelenlétét.

A ’University of Georgia’ mikrobiológusai által végzett kísérletsorozat következtében megállapították, hogy a grapefruitmag kivonatai biztonságosan használható, nagyon hatékony fertőtlenítő szerek.

Ugyan úgy a ’University of Georgia’ kutatói taglalták, hogy a grapefruitmag kivonatának széles spektrumú antibakteriális, gombaölő és antiprotozoon hatásai vannak. Úgy találták, hogy számos baktérium és vírus ellen, mint például az E-coli, hatásosan alkalmazható.
Egyes kutatók hasonlóan hatékony fertőtlenítőnek minősítették, mint mondjuk a műtétek előtt, a „bemosakodásra” használt szappanokat.

Egy, a ’The Journal of Alternative and Complementary Medicine’-ben közölt tanulmányban a grapefruitmag kivonatot úgy írták le, mint 800 baktérium -és vírustörzs, valamint gombás fertőzés és számos egy -illetve többsejtű parazita ellen hatásos szert. „Kevés olyan, a természetben is előforduló antibakteriális hatású gyümölcs kivonatot ismerünk, amelyek közül egy is versenyezhetne ezekkel az eredményekkel...” – Fogalmaztak a tanulmányban.

A grapefruitmag csepp kiálta az idő próbáját

Az évek során a grapefruitmag kivonatának az alkalamzását hatékonynak találták Helicobacter pylori, Shigella, Staphylococcus, Pseudomonas aeruginosa, Giardia lamblia, Diplococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Mycobacterium spp., Campylobacter, Candida albicans, Escherichia coli (E-coli), Streptococcus, Szalmonella, Klebsiella, Proteus, Cholera, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis, Legionella pneumoniae, herpes simplex 1, influenza A2 kórokozók ellen.

Egy 2004-es, a ’Journal of Physiology and Pharmacology’-ban közölt előzetes tanulmányban azt taglalták, hogy a grapefruitmag kivonatát hatékonyan alkalmazták  hasnyálmirigy-gyulladás esetén. A megfigyelés eredményei szerint a kivonat antioxidáns hatóanyagai támogathatják a hasnyálmirszövetek védelmét, és elősegíthetik a hasnyálmirigy jobb véráramlását.

A grapefruitmag kivonatot eredetileg Jacob Harich (1919-1996) fejlesztette ki, jó 30 évvel (egyes adatok szerint 1972-t írtunk akkor...) ezelőtt, mint egy parazita ellenes szert. Dr. Harich egy német orvoskutató volt, aki az Egyesült Államokba emigrált, hogy tanulmányait az USA-ban folytathassa. A gainesville-i Floridai Egyetemre járt, szabadidejében pedig hobbikertészként is tevékenykedett. A grapefruit magjának baktériumellenes hatásaira éppen egy kertészeti manőver során figyelt fel: a komposzthoz hozzáadott grapefruit magok meglepő módon nem kezdtek el rothadni.
Dr. Harich ezután alaposan szemügyre vette a gyümölcsöt, különös figyelemt szentelve annak magjaira.
A német kutatónak szembetűnő volt,  hogy a grépfrútmag folyékony állagú kivonata a nyelven kesernyés érzetet kelt, ezért azt gondolta, hogy kell lennie valami jellegzetes jótékony hatásnak, ami ebből a kesernyés ízből fakadhat!

Az általános vélekedés szerint Dr. Jacob Harich „alkotta meg” előszőr a grapefruitmag kivonatát. Azonban Dr. Harich-nek jelentős segítséget és támogatást nyújtott Dr. Steven Otwell és Dr. Wayne Marshall, az élelmiszer-mikrobiológia neves kutatói. Hosszas vizsgálódást követően mindhárman egyetértettek abban, hogy a grapefruitmag kivonata hátékony baktériumölő és fertőtlenítő hatásokkal rendelkezik.

Dr. Harich munkájának az eredményei az 1990-es években kezdtek megtérülni. ’95-ben a grapefruitmag kivonat jótékony hatásait elismerve, Dr. Harich rangos elismerésben részesült azáltal, hogy a neves orvoskutató ’Pasteur Intézet’ díszvendége lehetett. „A felfedező” sajnos már nem élhette meg (1996-ban elhunyt) azt, ahogy a grapefruitmag kivonatai népszerű egészségmegőrző és baktériumölő termékekké válik.

Dr. Harich munkájának elismerésének tekinthető az is, hogy manapság a grépfrútmag kivonatát a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben egyaránt alkalmazzák fertőtlenítő szerként. Többek között Európa szerte is használják, például az állatoknál a szalmonella és E-coli baktériumok által okozott fertőzések megelőzésére.