Pénzvisszafizetési
Garancia
Tovább a részletekhez »
Grapefruit Vonal:
06 70 / 7733 059

Grapefruitmag csepp adagolás a Kertben

A grapefruitmag csepp kerti felhasználása

A grapefruitmag kivonat erős fertőtlenítő, baktérium-ellenes és gombaölő hatása az otthoni kertészetben is hasznosítható.
Nagyon hasznos a környezettudatos kertészek számára, segítségével például a szerszámokról és kerti eszközökről eltávolíthatjuk a gombákat és a penészt, nagyszerű rovarirtó és növényvédő spray-t készíthetünk belőle, külöböző felületeket fertőtleníthetünk vele. A kivonatot antimikróbás és antivirális hatásai miatt hozzáadhatjuk szappanokhoz is.

Tippek a grapefruitmag kivonat adagolásához

 • Levéltetű pusztítása: Két egymást követő napon keresztül 20 cseppet keverjen el jól körülbelül 4 csésze szobahőmérsékletű vízben és vigye fel a növény leveleire. 2 héttel később ismételje meg a kezelést.
 • „Szürke penész” (málna, eper, földi szeder esetén):

  A ’Botrytis’ gomba okozta fertőzést eltűntetheti. Hogyha kis felületet érint a fertőzés, 2 csésze csapvízben keverjen el 15 csepp grapefruitmag kivonatot. Ha nagy mennyiségre van szüksége a „grapefruitmag-permetből”, akkor kb. 1 liter vízhez adjon 1 evőkanálnyi grapefruitmag cseppet. Gombaölő szerként a virágzás és a gyümölcs érés között alkalmazza 2 héten át, heti 2-4 alkalommal.

 • Szürkepenészes „szárrothadás” (paradicsom):
  A szintén ’Botrytis’ gombás fertőzés.  A paradicosmon jól látható vattaszerű szőrök jelennek meg, a gyümölcs gyors rothadásnak indul. Mivel a szürkepenész nem szívesen kezelik mesterséges gombaölő szerekkel, ezért mint természetes gombaölő, a grapfruitmag kivonat kiváló megoldásnak bizonyulhat. 7 cseppet oldjunk fel 1 csészényi vízben. Az oldatban hagyjuk ázni egy éjszakán át a paradicsomot.

 • Meghosszabbítja a gyümölcsök eltarthatóságát:
  2 csésze
  vízbe jól feloldott, 15 csepp grapefruitmag kivonattal bepermetezett gyümölcsök akár 3-szor hosszabb ideig eltarthatóak.

 • Gombaolőként, a fertőzés kezelésére vagy megelőzésére 2 csésze vízben feloldott 15-30 grapefruit cseppet ajánlunk. Amennyiben nagy mennyiségre van szükség, ismételten az 1 liter - 1 evőkanálnyi csepp oldatát javasoljuk. Permetezze be (a talaj közelében is) a beteg növényt az elkészült oldattal.

 • Szobanövények ápolására és gondozására is használhatja a grapefruit mag kivonatot:
  5-10 cseppjét keverje el 1 liter vízben, és permetként fújja rá a növényekre. Megöli a kórokozók sokaságát, továbbá a levelek tiszták és csillogóak lesznek.

 • Hidroponikus növénytermesztéshez:
  Hidroponikus jelentése a ’hydro’ (’víz’) és a ’ponos’ (’labor’) latin szavakból tevődik össze. A módszer lényege, hogy a növényeket nem a kinti talajban termesztik, hanem vagy tápoldatban, vagy tápoldattal átitatott talajban.
  A hidroponikus növénytermesztés nem igazán igényli a vegyszerek és fertőtélenítő szerek alkalmazását, köszönhetően annak, hogy a talajból származó gombák és baktériumok a föld nélküli természetben nem jelennek meg. A tapasztalatok szerint a hidroponikus módszer során előfordulhat, hogy 80-90%-kal kevesebb vizet használnak fel. Ha ehhez a vízhez időnként grapefruitmag kivonatot adunk, (literenként 5-10 cseppet) akkor maximális biztonságot érhetünk el bárminemű kórokozó elterjedésével szemben!

 • Talaj sterilizálás:
  A talajban megbújó kórokozók, algák és gombák ellen, a virágföldbe vagy műtrágya tartalmú földbe ültetett növények locsolásához használhatunk literenként 5-10 cseppnyi grépfrútmag kivonatot.
  Sőt, mielőtt mondjuk otthon előkészítjük a földet a virág ültetéséhez, itassuk át grapefruitmag kivonattal!

 • Vágott virágok eltarthatóságát javíthatjuk oly módon, hogy mondjuk egy közepes méretű vázát félig megtöltünk vízzel, és abba elkeverünk 5-6 csepp grépfrútmag kivonatot. Kellemesen édes illatot kölcsönözhetünk ezáltal.

Szalai István - Ózd

„Grapefruitmag cseppeket használok megelőzés és kezelés céljából akkor, hogyha van valamiféle gyomorpanaszom. Nagyszerű termékről van szó! Biztos vagyok benne, hogy csupán akkor fogok orvoshoz fordulni ilyen jellegű panaszokkal, hogyha a grapefruitmag kivonata 1-2 napon belül sem enyhítené a problémámat... Habár ilyen még nem fordult elő, remélem nem is fog!”