Pénzvisszafizetési
Garancia
Tovább a részletekhez »
Grapefruit Vonal:
06 70 / 7733 059

Kérdések és Válaszok a Grapefruitmagról

Miért fogyasszam a grapefruitmag cseppeket?

A grapefruitmag gyümölcs magjának és gyümölcshúsának bizonyos részeiből őrléssel és sajtolással előállított kivonat nagyszerű immunerősítő. C-vitaminban gazdag, antioxidáns hatású. Külsőleg alkalmazható bőrápolásra, a felületi sérülések kezelésére. Belsőleg, számos betegség megelőzésére és kezelésére, továbbá torokfájás és bélrendszeri panaszok enyhítésére, vagy a Candida gombás fertőzések ellen egyaránt hatásosnak bizonyulhat.

Hallottam, hogy a grapefruitmag kivonatot „természetes antibiotikumként” említik. Valóban ilyen hatékony baktériumok és kórokozók pusztításában? Grapefruitmag olaj Gyik

1990-ben a ’Journal of Orthomolecular Medicine’ folyóiratban megjelent tanulmányban leírták, hogy a grapefruit magjainak a kivonata ugyanolyan hatásosan és eredményesen alkalmazható, mint 30, korábban már kipróbált antibiotikum!

Egyaránt hatásos gram-pozitív és gram-negatív baktériumok ellen. Továbbá kimutatták, hogy a grapefruitmag kivonata sikerrel szembeszáll olyan baktériumokkal és fertőzésekkel, mint a Shigella, Staphylococcus, Pseudomonas Aeruginosa, Giardia Lamblia, Diplococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Mycobacterium species, Campylobacter, Candida albicans, Escherichia coli,Streptococcus Szalmonella, Klebsiella, Proteus, Kolera, Chlamydia trachomatis,Trichomonas vaginalis, Legionella pneumoniae, Helicobacter pylori, Herpes simplex 1, Influenza A2, kanyaró vírus.

Hogyan kell alkalmazni?

A grépfrút cseppek általános ajánlott napi adagolása 3 x 10-15 csepp / nap. Csepegtessük egy pohár vízbe, gyümölcslébe. Folyadékba keverve, étkezések mellett is fogyasztható.
Az ajánlott mennyiséget semiképpen se lépjük túl. Aki allergiás a citrusfélékre, az önkényesen ne kezdjen hozzá a gréprfrútmag kivonatának a fogyasztásához.
A bizonytalansági faktor csökkentése érdekében a cseppek alkalamzása előtt nyugodtan kérje ki háziorvosa, gyógyszerésze véleményét!

A grapferuitmag cseppek alkalamzása biztonságos?

Világszerte számos kutatóközpontban és laboratóriumban vizsgálaták már meg a grapefruit-magjainak kivonatát. Tudományos tapasztalatok igazolják, hogy hatékony, biztonságos termék, mellékhatások nélkül. Egy független laboratórium szerint legalább az ajánlott mennyiség 4000-szeresét kellene ahhoz elfogyasztani, hogy a grapefruitmag kivonat mérgezést okozzon.

Mire kell ügyelnünk a termék alkalamzása során?

Amennyiben belsőleg fogyasztja, akkor a grapefruitmag kivonat ajánlott napi adagját ne lépje túl!
Egyéb esetben ügyeljen arra, hogy a szembe és a nyálkahártyára ne kerüljön. Külsőleg, az emberi test érzékenyebb területeire kerülve előfordul, hogy égető érzést okozhat, csak úgy, mint a nyelvre cseppentve.

Terhesség alatt ajánlott a grapefruitmag cseppek fogyasztása?

Az ’Association of Poison Control Centers’, az ’AMA Physician Reporting System’, valamint a ’Journal of Emergency Medicine’ egyetért abban, hogy a grapefruitmag kivonatok fogyasztása nem veszélyes, nem jár mellékhatásokkal, erős fertőtlenítő hatásait figyelembe véve valóban a mesterséges antibiotikumok alternatívája lehet.

Gyermekeknek biztonságosan adható a grépfrútmag kivonata?

Biztonságosan adható. A grapefruitmag cseppet erős fertőtlenítő hatásai miatt a gyermekgyógyászatban is alkalmazzák. Pl.: pelenka kiütések, fülgyulladás vagy zúzódások kezelésére. További információkért kattintson ide.

Grapefruit mag cseppek

Igaz, hogy a grapefruitmag kivonatának az alkalamzása jó hatással van a háziállatok egészsgére is?

Igaz. A grépfrút magjainak kivonatát nyugodtan adagolja a háziállatok italához, ételéhez. Fertőtlenítő hatásait hamar kifejti az állatok esetében is. Bizonyított, hogy biztonságosan alkalmazható, több betegség orvoslására is alkalmas. Tovább az állatoknak való adagoláshoz.

Amennyiben olyan kiváló fertőtlenítő hatású, lehetőség van arra is, hogy otthon, a kertekben alkalmazzuk, mondjuk növényvédőként?

Nyugodt szívvel védheti kertjei terményeit, akár a grapefruitmag kivonatával is! Parazitaellenes hatása a következőképpen aknázható ki: A zöldésgek és virágok leveleit tiszta vízben feloldott, néhány cseppnyi grapefruitmag kivonattal törülgessük át.  A kerti növényeken és zöldségken található mikrobák, baktériumok, és kórokozók egész hada pusztítható el.

Mit takar a ’grapefruit hatása’ elnevezés?

A leginkább a tudományos berkeken belül használatos elnevezés a grépfrút kivonat naringin és naringenin tartalmára utal. A két komponens meggátolja egy enzim termelődését a bélrendszerben, ennek hatására bizonyos hatóanyagok gyorsabb felszívódásra lesznek képesek (antihisztminok, fogamzásgátló tabletták, néhány antibiotikum, epliepszia-ellenes gyógyszerek).
Megfigyelték, hogy kevesebb hatóanyag nagyobb hatása érezhető köszönhetően a  naringinnek és naringeninnek.
Hogyha orvos által előírt gyógyszerek mellé grapefruitmag kivonatot is fogyasztana, érdemes konzultálnia kezelőorvosával, gyógyszerészével, hogy a naringin és naringenin nem-e lép kölcsönhatásba az alkalmazandó gyógyszerek hatóanyagával.

Szalai István - Ózd

„Grapefruitmag cseppeket használok megelőzés és kezelés céljából akkor, hogyha van valamiféle gyomorpanaszom. Nagyszerű termékről van szó! Biztos vagyok benne, hogy csupán akkor fogok orvoshoz fordulni ilyen jellegű panaszokkal, hogyha a grapefruitmag kivonata 1-2 napon belül sem enyhítené a problémámat... Habár ilyen még nem fordult elő, remélem nem is fog!”