Pénzvisszafizetési
Garancia
Tovább a részletekhez »
Grapefruit Vonal:
06 70 / 7733 059

Grapefruitmag csepp Adagolás Betegségeknél

A grapefruitmag kivonat természetes antimikrobiális és antioxidáns összetevőinek magas koncentrációja miatt számos célra felhasználható a „házi patikában”. A grapefruitmag cseppek legfőbb előnyei közé tartozik a mindenféle fertőző kórokozó, baktérium, vírus és gomba elpusztítása.
A fertőző mikroorganizmusokkal szemben a grépfrútmag kivonatának hatékonysága antioxidáns és antimikrobiális hatásokkal nyilvánul meg.

A laboratóriumi és kémiai kísérletek során igazolták, hogy nem csupán elpusztítja a veszélyes mikrobákat, hanem védi a test szöveteit a reaktív oxigéngyökök / szabadgyökök túlzott termelődésétől. (Ez a termelődés fokozódik, amikor a kórokozók megfertőzik a szöveteket.)

Grapefruitmag cseppek javasolt adagolásai betegségeknél

A World Journal of Gastroenterology-ban 2005-ben publikált tanulmányban leírták, hogy a grapefruitmag kivonata csökkentette a szabadgyökök termelődését, növelte az antioxidáns szintet és segítette a károsodott területek gyorsabb gyógyulását. A kutatásban részt vevő tudósok a kivonat fő hatóanyagainak a flavonoidokat, a limonoidokat és a naringenineket találták. Mindehhez hozzájön még a nélkülözhetetlen vitamin, az antioxidáns hatásairól ismert C-vitamin, valamint számos értékes ásványi anyag.
Igen találó az a megnevezés, mely szerint a grépfrútmag kivonata nem más, mint „házipatika egy kis üvegben”.

Dr. Allan Sachs a “The Authoritative Guide to Grapefruit Seed Extract” (Hiteles útmutató a grapefruitmag kivonathoz’) című könyv szerzője szerint a grépfrútmag cseppek segíthetnek számos fertőzés és megbetegedés természetes kezelésében.

Dr. Sachs a következő adagolási és kezelési módokat javasolja:

Akné / Pattanások kezelése külsőleg:

Tisztítsuk meg kis vízzel, nedves törlőkendővel a kezelendő felületet, majd töröljük szárazra. A grépfrútmag kivonatból nedves újjunkkal 2-3 cseppet körkörös mozdulatokkal, folyamatosan maszírozzunk el a fertőzés helyén, 1 percen át. Végül öblítsük le hideg vízzel a kezelt felületet.
(Dr. Sachs szerint ugyan előfordulhat, hogy a grépfrútmag cseppek bizsergő útóérzetet keltenek a bőrön. Ilyenkor azonan nem szabad megijedni, mivel mindez egy apró velejárója lehet a kivonat erős antbakteriális és kóokozóellenes hatásainak.)  

Megfázás és influenza ellen:

Napi 3 alkalommal fogyasszuk 1 pohár vízben feloldott 10-15 csepp grapefruitmag kivonatot a mielőbbi gyógyulás érdekében.
Gyümölcslevekbe is tehetünk a cseppekből, ám ez esetben célszerűbb nagyobb mennyiséget használni: 1 liter gyümölcsléhez kb. 50 cseppet.

Herpesz és sebek kezelése:

Minimális mennyiségű (max. egy kisujjnyi) vízben oldjunk fel 3-5 csepp grépfrútmag kivonatot, majd egy átitatott törlőkendővel öblögessük, törölgessük át a fertőzött bőrfelületet.

Fogínygyulladás:

1,5 - 2 dl tiszta vízben keverjünk el 5-10 grapefruitmag cseppet, és gondosan öblögessük vele szájunkat, szűrjük át a fogakon. Napi 2 alkalommal nyugodtan elvégezhetjük a „műveletet”.

Korpásodás:

Ahogy Dr. Allan Sachs mondta: „Adjunk hozzá néhány csepp grapefruitmag kivonatot minden egyes alkalmazásnál a használt sampon mennyiségéhez. Dörzsöljük át alapsoan, majd várjunk öt percig, mielőtt vízzel megmosnánk a hajunkat. Ügyeljünk arra, hogy ne jusson a szemünkbe, hiszen tudni kell, hogy a grépfrútmag kivonata savas kémhatású.”

Hasmenés ellen:

Négy óránként 15-20 cseppet oldjunk fel 2-2,5 dl vízben. Figyeljünk arra, hogy a grépfrútmag kivonatának 60 csepp / nap összes adagolást ne lépjük át.

Torokfájás esetén:

Oldjunk fel 2-3 csepp grépfrútmag kivonatot 1-1,5 dl vízben. Gargalizálásra használjuk napi 3-4 alkalommal.

... ha utolér „Montezuma bosszúja”:

„Montezuma bosszúja”, azaz az utazási hasmenés rengeteg külföldre utazót érinthet. Az idegen ételek fogyasztása, a klímaváltozás, na és persze jópár baktériumok közösen okozhatja ezt az igazán kellemetlen fertőzést. Az ’E-coli’, tovább a ’szalmonella’ és a ’Campylobacter’ baktérium egyaránt kiválthatja az utazási hasmenés tüneteit (hányás-émelygés-hasmenés), csak úgy mint a szennyezett víz és -ételek fogyasztása....
...Amennyiben az utazásra magunkkal viszünk 1 kisüveg grépfrútmag cseppet könnyedén elébe mehetünk „Montezuma bosszújának”: Naponta, 1 vagy 2 alkalommal 2-3 grapefruit cseppet tegyünk egy pohár vízbe és máris távol tarthatjuk a fertőzést kiváltó baktériumokat és kórokozókat.

Candida fertőzések ellen:

A Candida fertőzés esetén általánosan egy szűk 30 napos kúra segíthet. Dr. Sachs javaslata a következő:
1-3. nap: 10 csepp napi 2-szer folyadékhoz (1 pohár zöldség -vagy gyümölcsléhez) adva.
4-10. nap:
15 csepp naponta 2-szer.
11-28. nap:
napi 3 alkalommal 15 csepp fogyasztása.

A grépfrútmag kivonat további alkalmazási lehetősége:

A grapefruitmag csepp hatása
 • Bőrirritációk kezelésére kipróbálhatjuk, hogy feloldunk 5-10 grapfruit cseppet egy evőkanálnyi vízben, majd külsőleg, közvetlenül alkalmazzuk az oldatot a fertőzött bőrfelületen. Naponta 2-szer kezeljük így a fertőzést. (Tudni kell, hogyha egy mód van rá, akkor a cseppeket önmagában nem ajánlott alkalmazni a bőrön!)
 • Körömgomba ellen + körömápolásra
  1 evőkanálban feloldott 5-10 cseppnyi grépfrútmag kivonatot közvetlenül ecseteljük a köröm felületére, illetve a köröm vonala mentén körbe, napi 2 alkalommal
 • Allergia ellen
  Allergiás megbetegedések otthoni kezeléséhez (mint például a szénanátha) tegyünk 2-4 grépfrút cseppet ½ csésze vízbe/gyümölcslébe, és függetlenül az étkezések idejétől, naponta 2-3 alkalommal fogyasszuk el.
 • Krónikus fáradtság ellen
  A grépfrút kivonatainak jellemzője, hogy fokozatosan építik fel az immunrendszert (erősíti azt). Mivel a fáradság és a gyengeség gyakorta következik valamilyen fertőzés által, a grépfrút cseppek segíthetnek Önnek úgymond „felfrissülni” à Napi 3 alkalommal fogyasszon 1 bögre vízben/gyümölcslében feloldott 3-5 cseppet.
 • Köhögés és rekedtség ellen
  Napont atöbbször végezze el a toroköblögetést 1 csésze langyos vízben elkevert maximum 5 cseppnyi kivonattal.
 • Az immunrendszert gyengítő krónikus gyulladások enyhítésére fogyasszon naponta 2-3 alkalommal, 1 csésze vízben feloldott, 1-5 csepp grépfrútmag kivonatot.
 • Gyomorhurut (gasztritisz), gyomorbél -és nyombélfekély:
  A ’Helicobacter pylori’ baktérium felelőssé tehető a gyomorbélfekélyek és a nyombélfekélyek kialakulásának közel 50%-áért! A baktérium semlegesítésével, vagy az elszaporodásának a meggátolásával sok esetben megelőzhető lenne a fertőzések kialakulása! Orvoskutatók úgy találták, hogy a grapefruitm 2-3 cseppjének feloldása 1 csésze vízben, majd az oldat elfogyasztása (átlagosan) napi 3 alkalommal (az étkezést megelőzően fél órával) enyhítheti a tüneteket. A fekélyes és gyulladásos gyomor -, illetve bélfertőzések igen komoly következményeket hordozhatnak magukban. A gyomorbélfekélyből például gyomorrák is kialakulhat. Tartós, csillapodni nem akaró gyomorfájdalmak esetén mindenképpen keresse fel kezelőorvosát!
Szalai István - Ózd

„Grapefruitmag cseppeket használok megelőzés és kezelés céljából akkor, hogyha van valamiféle gyomorpanaszom. Nagyszerű termékről van szó! Biztos vagyok benne, hogy csupán akkor fogok orvoshoz fordulni ilyen jellegű panaszokkal, hogyha a grapefruitmag kivonata 1-2 napon belül sem enyhítené a problémámat... Habár ilyen még nem fordult elő, remélem nem is fog!”

Kérem értesítsenek, ha vannak akciók