Pénzvisszafizetési
Garancia
Tovább a részletekhez »
Grapefruit Vonal:
06 70 / 7733 059

A grapefruitmag pozitív hatásai gyerekeknél

A grapefruitmag kivonat gyógyászati szempontból az antibiotikumok alternatívája. Fertőtlenítő, gomba -és parazitaölő hatása miatt a gyermekek gyógyításában is használható – Nem hiába gondolják egyes kutatók, hogy a világ legerősebb természetes antibiotikumja! A grépfrút magjának kivonata kissé kesernyés ízű, ám ettől elvonatkoztatva valóban hatékony szer.  

Vírusos vagy bakteriális fertőzés esetén nagyon gyorsan „működésbe lép”.
Hatásai
valós idejűek és folyamatosak. Otthoni gyógymódként, bármilyen fertőző betegség ellen alkalmazható, ami jellegzetesen az őszi-téli időszakban szokott „tombolni” (pl.: meghűlés, influenza). A grapefruitmag kivonat megbízhatóan használható a családot fertőző betegségek, mint például tüdőgyulladás, hörghurut, felső légúti fertőzés vagy akár húgyhólyag fertőzés enyhítésére, mint antibakteriális szer.

Grapefruitmag kivonat gyerekeknek

A gyermekenek az általános vélekedés szerint 6 éves kortól adható kúraszerűen. A kivonat kesernyés íze ízesített folyadékokba keverve „eltűntethető: keverje bele egy bögre teába vagy egy pohár gyümölcslébe.

A gyermekekre vonatkozó általános adagolás értelemszerűen jóval kevesebb mint egy felnőtt esetében. Napi 2-3 alkalommal 10 csepp.
Eredményes lehet az az alkalamzási mód is, hogy reggelente mindig 10 cseppnyi grépfrútmag kivonattal indítunk, majd az ezt követő 2 alkalomnál egyaránt 5-5 cseppet alkalamzunk.

Úgy találták, hogy a gyermekek legyengült szervezetében 3-4 nap után már érzékelhető javulás érhető el a grépfrútmag cseppeknek köszönhetően! Dr. Loretta Standley, népszerű amerikai táplálkozási tanácsadó állítja, hogy a grapefruitmag kivonat nem okoz mellékhatásokat. Mi több Dr. Standley szerint a citrusfélékre allergiások esetében is egyhébb tünetektől kell tartani.

Mielőtt azonban elkezdené otthon alkalamzni a grépfrút kivonatot, javasoljuk, hogy létező citrus-allergia esetén keresse fel kezelőorvosát!

Gyermekeknél a grapefruitmag kivonatot természetgyógyászok a gombás fertőzések, pl. szájpenész kezelésére gyakorta használják.
Mivel a szájpenész egy gombás fertőzés, a grépfrút csepp pedig gombaölő hatásairól is ismert, ezért alkalmazása célravezető lehet a fertőzés leküzdésében. Dr. Jay Gordon gyermekorvos javaslata szerint 10 cseppnyi grépfrút kivonatot keverjünk el 1pohár vízben, majd mártsunk bele egy tiszta törlőkendőt, és azzal törölgessük át a fertőzött területet. Ismételjük meg óránként, napi több alkalommal (célszerű a délután folyamán).

A grapefruitmag kivonatot nem csupán a szervezet fertőtlenítésére alkalmas, hanem a kisbabák és / vagy a gyermeke környezetének a fertőtlenítésére is!
Továbbá felhasználható mosogatásra, mosásra, a beteg gyermek szobájának a fertőtlenítésére, vízben vagy esetleg tisztítószerekben elkeverve. 

Kisbabák estében már korábban felfigyeltek arra, hogy a „gombás eredetűpelenkakiütések enyhíthetőek a grépfrútmag kivonattal. A vízben felhígított cseppek oldatát öntsük egy szórófejes flakonba, majd minden pelenkacserénél fújjuk be a kisbaba fenekét.
Dr. Jay Gordon úgy véli, gyors javulást hozhat a pelenkakiütések ilyen módú kezelése.
Bárminemű kialakult, burjánzó gombás fertőzés esetén mosáskor adjunk grapefruitmag kivonatot a gyermek szennyes ruháihoz, hogy elpusztítsuk a ruhákban még megbújó kórokozókat.

Kérem értesítsenek, ha vannak akciók