Pénzvisszafizetési
Garancia
Tovább a részletekhez »
Grapefruit Vonal:
06 70 / 7733 059

Grapefruitmag csepp adagolás Állatoknál

Grapefruitmag csepp állatoknak

A grapefruitmag kivonat hatékonynak bizonyulhat háziállatoknál, házikedvenceknél, helyileg és belsőleg egyaránt alkalmazva paraziták, gombás fertőzések, valamint baktériumok ellen. A „kezelések” a kivonat fertőtlenítő, antimikróbás és antivírusos hatásain alapulnak. Kiemelendő, hogy egyéb antibiotikumokkal ellentétben a grapefruit kivonat nem károsítja az állatok bélflóráját.

A következő táblázatban megtalálja az állatok számára ajánlott grapefruitmag kivonat adagolásást, a testsúlykilogrammokhoz viszonyítva:

Testsúly (kg) Grapefruitmagcsepp adagolása Testsúly (kg) Grapefruitmagcsepp adagolása
1-9 1 csepp 27-36 4 csepp
9-18 2 csepp 36-45 5 csepp
18-27 3 csepp 45-54 6 csepp
Testsúly (kg) Grapefruitmagcsepp adagolása Testsúly (kg) Grapefruitmagcsepp adagolása
54-73 8 csepp 91-136 15 csepp
73-82 9 csepp 136-127 25 csepp
82-91 10 csepp 227-272 30 csepp

A Grapfruitmag felhasználása

Megelőző kezelés

Kutyáknak grapefruitmag cseppek

Egy nem beteg állatnak, megelőzés céljából a grapefruitmag kivonatot  a fenti táblázatban leírtak szerint adagolja. Például napi egyszer keverje el az állatok ivóvízében a szükséges mennyiséget.
Amennyiben már egy bizonyos betegség miatt már orvosi kezelést kapott az állat, akkor elegendő a felére csökkentett grépfrútmag cseppek adagolása.

Antibiotikumként, vírusok, baktériumok és paraziták ellen

Naponta 3-5 alkalommal, egy csészényi vízben elkeverve használja a fenti táblázatban előírt, szükséges mennyiséget. (Lásd például: 27 és 36 kg közötti súlyú állat esetén 4 cseppet kell naponta elkeverni 3-5 alkalommal egy csészényi vízben.)

Férgek ellen

A táblázat szerint az ajánlott adagolást napi 1 alkalommal, 1 héten keresztül alkalmazza. Majd tartson előbb egy kéthetes, majd egy négyheteshét szünetet, amelyek között adagolja újból, 1 héten át a grépfrútmag kivonatot.

A rossz lehelet megszűntetésére

Napi 2 alkalommal, 3-4 cseppet keverjen el 1 csésze vízben. Permetezze háziállata szájába. 2-3 napon belül várható, hogy frissül az állat lehelete.

Gombás fertőzések a szájban

Kb. 1 liter vízben keverjen el 7-10 grapefruitmag cseppet és napi 2-3 alkalommal permetezze a háziállatok szájába. Kisebb kutyáknál, macskáknál a táblázatban leírtak szerint járjon el, és 3-4 dl vizet használjon csak.

Hasmenés és Inkontinencia

A 2 problémát egyaránt kórokozók és baktériumok okozzák. A hasmenés és inkontinencia kezelése során 24 órán át, legalább 2-3 óránként folyékony tápot adjon a háziállatának. Mindig oldja fel a grépfrútmag cseppeket a folyékony táplálékban. A cseppek adagolásánál kövesse a fenti táblázatban leírtakat.

Ízületi gyulladások

Az „étkezések” között naponta 3 alkalommal alkalmazza a táblázatban leírt, szükséges mennyiséget a gréprfútmag cseppekből. A legcélszerűbb vízben feloldani. Amennyiben az ízületi gyulladást baktériumok okozzák, akkor 4-8 hét után várható javulás. Az állat izületeit megerősítheti új-zélandi zöldkagylóval. A Sportokorház által is ajánlott zöldkagyló kivonatokat, itt érheti el: http://www.zoldkagylo.bolt.hu/

Bolhák és atkák ellen

Napi 2 alkalommal 3-10 csepp grépfúrtmag kivonatot csepegtessen 1 evőkanál vízbe, majd dörzsölje át alaposan kisállata szőrzetét. 3 nap elteltével ismétleje meg mindezt. Ügyeljen arra, hogy házikedvence ne nyalogassa magát, miután bedörzsölte a grapefruitmag kivonatát (irritációkat okozhat a bőrön, a nyelven)!
Makacs esetekben próbálkozhat azzal, hogy a cseppeket 1 evőkanál olívaolajhoz adja hozzá.

Fülfertőzések

Kb. egy bögre 1/8 részébe (nagyjából 0,3 dl) engedjen vizet, majd tegyen bele 2-3 csepp grépfrútmag kivonatot. Keverjen el alaposan, majd mossa át / permetezze kisállata fülébe napi 2 alkalommal. A „kezelés” különösen hatékony macskák gombás eredetű fülgyulladásainál.
Csupán megelőzés céljából havi 1 vagy 2 alkalommal alkalmazza a leírtakat.

Grépfrútmag kivonattal a kellemesebb illatért

Hogyha úgy érzi, hogy házikedvence kellemetlen „szagot húz maga után”, nem kell mást tennie, mint nagyjából 3 pohárnyi vízbe (kb. 9 dl) keverjen el 8-10 grépfrútmag cseppet. Permetezze be vele kutyáját, macskáját, ám ügyeljen arra, hogy kisállata szemébe lehetőleg ne kerüljön az oldatból. Tehetünk hozzá esetleg természetes illóolajkat is.

A bőr gombás és bakteriális fertőzései ellen

A kezelendő felületre vigyen fel 2 csésze tiszta víz, és 10-15 csepp grapefruitmag kivonat jól elkevert oldatából.

Fertőtlenítés és tisztítás grépfrútmag cseppekkel

Kisállata környezetét (pl.: az ólat, a vackot, a takarót, az etetőtálat, a párnát stb.) fertőtlenítheti a vízben alaposan feloldott grépfruitmag kivonattal --> Tetszés szerint, 10-16 cseppet adjon hozzá kb. 1 liter tiszta vízhez. Az oldattal ecsetelje be, mossa át, a fertőtlenítendő eszközt, tárgyat.

Az akvárium elalgásodásának meggátolására

3-4 cseppet keverjen el 2 csésze vízben, és öntse bele az akváriumba. Amellett, hogy gátat szab az algák elszaporodásának, a grépfrútmag kivonat antibakteriális hatását „kifejti” az akvárium lakóira is. Ügyeljen arra, hogy valóban 3-4 cseppnyi mennyiséget öntsön az akváriumba, hiszen a drasztikus túladagolás okozhatja mondjuk a díszhalak elpusztulását.

+ Otthon tartott madarak, baromfik (pl.: csirke, pulyka, papagáj) egészsgéért ½ csésze ivóvízben oldjon fel 1 cseppnyi (Nem több!) grépfrútmag kivonatot.

+ A kétéltűek, a hüllők, a teknősök is hajlmosak elkapni olyan fertőzéseket, mint mondjuk a szalmonella. Ilyenkor a ketrecet, az akváriumot fertőtlenítse 2 csésze vízben feloldott max. 8 cseppnyi grépfruitmag kivonattal.

A grapefruitmag kivonatok alkalmazhatóságát igazolja, hogy a nagyüzemi mezőgazdaságban is felfigyeltek a hatékonyságára:

  • Dániában például a szarvasmarha tenyésztésben a biogazdák pozitív eredményekkel alkalmazzák a fertőzések megelőzésében (takarmányba keverik),

  • Peruban, a helyi különlegességnek számító lámák egészségét a gazdák grépfrútmag kivonatokkal próbálják szinten tartani,

  • Chilében pedig a haltenyésztésre használt tavakat algamentesítik grapefruitmag kivonattal.

Szalai István - Ózd

„Grapefruitmag cseppeket használok megelőzés és kezelés céljából akkor, hogyha van valamiféle gyomorpanaszom. Nagyszerű termékről van szó! Biztos vagyok benne, hogy csupán akkor fogok orvoshoz fordulni ilyen jellegű panaszokkal, hogyha a grapefruitmag kivonata 1-2 napon belül sem enyhítené a problémámat... Habár ilyen még nem fordult elő, remélem nem is fog!”