Pénzvisszafizetési
Garancia
Tovább a részletekhez »
Grapefruit Vonal:
06 70 / 7733 059

Grapefruitmag csepp adagolás a Háztartásban

A grapefruitmagból készült olajszerű csepp, univerzális fertőtlenítő és tisztítószer.

Laboratóriumi kísérletek során kimutatták, hogy a grapefruitmag kivonata kiváló fertőtlenítő hatásokkal rendelkezik: 10-szer hatékonyabb baktériumölő szernek találták, mint a jód, az ezüstkolloid, vagy a háztartásokban rendszeresen használt hypo.
A grépfrútmag kivonatát világszerte használják kórházakban ágyak, ágyneműk, bútorok fertőtlenítésére. Sebészeti műszereket is tisztítanak a grépfrútmag kivonatával.

A grapefruitmag kivonat háztartási felhasználása

A grapefruitmag nagy előnye, hogy mellékhatásai nem ismertek, így otthon is könnyedén alkalamzhatjuk fertőtlenítő -és tisztítószerként. Nem kell mást tenni, mint a grapefruit cseppeket hozzáadni ahhoz a vízhez, amellyel éppen bútorainkat törölgetjük. Készíthetünk fertőtlenítő spray-t is. Kb. 5dl vízhez 10-20 csepp hozzáadásásval.

„Normál fertőtlenítő-erő”

Baktériumok, paraziták elpusztításához álatlánosan használjon 2 csésze vízzel jól összevegyített 15 cseppnyi grépfrútmag kivonatot. Az oldatot permetezze szét irodájában, lakása helységeiben. Nem csak mint fertőtlenítő, amolyan sajátos légfrissítő is egyben!

Padlóápolásnál

A konyha és a fürdőszoba felmosását elvégezheti úgy, hogy a felmosóvödörbe 1-2 evőkanálnyi grépfrútmag cseppet elkever.

Vágódeszka tisztítása

5-10 csepp grépfrútmag kivonattal átitatott nedves szivaccsal dörzsölje át alaposan a vágódeszkát. Amennyiben ez megvolt, hagyja 30 percig  száradni a deszkát, majd pedig öblítse le.

Ablaktisztításhoz

Keverjen el 5-10 cseppet 2 csészényi tiszta vízzel és kész is a a házilag készített ablaktisztító!

Tisztítsa meg a zöldségeket, gyümölcsöket, salátákat, húsokat grépfrútmag kivonattal.

Ételkészítésnél a konyhai folyamatok egyik alapvető része a tisztítás. A zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat a felhasználás előtt jól meg kell tisztítani, jól át kell mosni tiszta vízzel.
A grépfrútmag kivonattal növelhető a ’tisztító-erő’! à A „recept” egyszerű: 4-5 dl hideg vízhez adjunk hozzá 15-25 csepp grépfrútmag kivonatot. Keverjük el, és kész is a „feltúrbózott tisztító víz”. Ha nagy mennyiségű zöldségről / gyümölcsről/húsról van szó, akkor egy nagyobb tál vízbe tegyünk legalább 20-30 cseppnyi grépfrútmag kivonatot. Maga az alkalmazás folyamta  pofon egyszerű! 3-4 alkalommal, kb. fél percig öblítsük / mossuk folyamatosan az oldattal a tisztítandó ételeket.

A Grapfruitmag felhasználása

Használja a grapefruitmag cseppet a fogmosás előtt

grapefruit csepp adagolás

Tegyen 1 pohár vízbe 2-3 grépfrút mag cseppet, majd keverje el gondosan. A kész oldatba hagyja ázni fogkeféjét a használat előtt 10-15 percen keresztül. Alternatív megoldás, hogyha a fogkefét két fogmosás között a pohár víz és a gérpfrútmag cseppek oldatában áztatja.
Használat előtt öblítse le fogkeféjét, továbbá maximum 2 naponta készítsen új oldatot!

A borotva tisztítása

Csak úgy, mint a fogkefe tisztításánál, a borotva sterilizálásánál is 1 pohár vízben oldjon fel 2-3 csepp grépfrútmag kivonatot. A borotvát a használat után hagyja állni a pohárban 20-30 percig. Végül öblítse le a csap alatt.

Konyhai eszközök mosogatása

Használja a tányérok, evőeszközök, poharak fertőtlenítéséhez. Csepegtessen 10-15 cseppnyi kivonatot a mosogatóvízébe, vagy pedig a használandó mosogatószerbe.

Gépi mosáshoz

Sok trópusi kórházban használják a grapefruitmag kivonatát ágyneműk, huzatok, köppenyek ’nagyüzemű’ mosásához, fertőtlenítőként. Az otthoni, gépi mosáshoz is adagolhatjuk a cseppeket. A grapefruitmag kivonat akkor a leghatékonyabb, ha nem a mosási ciklushoz, hanem az öblítéshez adjuk hozzá. A mosandó ruhák, mennyiségétől függően 20-40 cseppet adagoljon az öblítőhöz.

Penészmentesítés

1 liter vízben oldjon fel 5-10 grépfrútmag cseppet, majd permetezze rá a penész által megfertőzött falfelületre. Másik megoldásként mártson bele egy tiszta törlőruhát az oldatba és törölje le a szennyeződést. A penész néhai helyét is ajánlott áttörölni grépfútmag kivonat oldatával, mégpedig azért, hogy megakadályozzuk az újbóli kialakulást.

Adjuk hozzá folyékony szappanhoz, samponhoz

Jelentősen felerősíthető a folyékony szappanok, samponok tisztító hatása, ha a tubusba belecsepegtetünk 100 mililiterenként 7-8 csepp grépfrútmag kivonatot.

Alkalmazza festékadalékként

Magas páratartalmú helyek, kültéri festésnél növelhető a festék mikroorganizmusokkal szembeni ellenállása. Adagolás: 5-8 csepp / liter.

Legkondícionálás – Légtisztítás

Heti egy alkalommal 40 cseppnyi grapefruitmag kivonatot oldjunk fel 2 csésze vízben. Az oldattal permetezzük be a légkondícionáló/légtisztító szűrőjét, és mielőtt üzembe helyeznénk újra, hagyjuk megszáradni a permetet. Így segíthetjük az adott helyiség megtisztítását a gombáktól és baktériumoktól.

Szalai István - Ózd

„Grapefruitmag cseppeket használok megelőzés és kezelés céljából akkor, hogyha van valamiféle gyomorpanaszom. Nagyszerű termékről van szó! Biztos vagyok benne, hogy csupán akkor fogok orvoshoz fordulni ilyen jellegű panaszokkal, hogyha a grapefruitmag kivonata 1-2 napon belül sem enyhítené a problémámat... Habár ilyen még nem fordult elő, remélem nem is fog!”

Kérem értesítsenek, ha vannak akciók