Pénzvisszafizetési
Garancia
Tovább a részletekhez »
Grapefruit Vonal:
06 70 / 7733 059

A grapefruitmag kivonat szerepe az egészségben

A grapefruitmag kivonat sok pozitív hatással rendelkezik. „Egészséges folyadék”, tele tápanyagokkal. Nagyszerű forrása többek között a C-vitaminnak, tartalmaz, káliumot és pektint. Antioxidáns hatást fejt ki a szervezetben, ezenfelül bioflavonoidokat is tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert. A grapefruitmag kivonatban még számos más tápanyag is megtalálható, többek közt szterolok, tokoferolok, citromsav és nyomelemek.

A grapefruitmag kivonat aktív összetevői hatékonyan együttműködve számos előnyös hatást gyakorolnak a szervezetre. A cseppek felhasználási lehetőségei széleskörűek, kezdve a természetes fertőtlenítéstől, és a gombás fertőzések kezelésétől. A grapefruitmag kivonat segíthet a szervezet pH-értékének a stabilizálásában, így támogatva a szervezet mielőbbi megújulását. Benne számtalan hasznos tápanyag található, ami különösen hatékonnyá teszi sok különböző betegség ellen.

Grapefruitmag cseppek

Antioxidáns hatás

A grapefruitmag kivonat tartalmaz nagy számban C -és E-vitamint, amelyek egyaránt ismertek antioxidáns hatásaikról is. A grapefruitmag kivonat antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően képes a szabadgyökök semlegesítésére, meggátolva azok elszaporodását, illetve az olyan súlyos következmények kialakulását, mint a sejtkárosodás. Antioxidáns tartalma révén mérsékli az oxidatív károsodások pusztító hatásait a szervezetben.

A World Journal of Gastroenterology-ban 2005-ben publikált tanulmányban leírták, ahogy a grapefruitmag kivonat csökkentette a szabadgyökök termelődését, növelte az antioxidáns szintet és segítette a károsodott területek gyorsabb gyógyulását. A kutatók ezen hatásokat a grapefruitmag kivonatban lévő flavonoidok, limonoidok és a naringenin antioxidáns képességének tulajdonítotják.

Baktérium -és kórokozó ellenes

A grapefruitmag cseppek értékes hatóanyagai természetes módon pusztítják a kórokozókat és a parazitákat. A hatóanyagok elpusztítják a kórokozók citoplazmájának membránjait, és „kiéheztetik” azokat. A grépfrútmag kivonat mozgósítja az immunrendszert a baktériumokkal, a gombákkal, a vírusokkal és számos egyéb kórokozóval szemben.

Bizonyított, hogy a grapefruitmag kivonat hatásos lehet a teljesség igénye nélkül olyan kórokozókkal szemben, mint: a gram-negatív és gram-pozitív baktériumok, Shigella, Staphylococcus, Pseudomonas aeruginosa, Giardia lamblia, Streptococcus pneumonia, Haemophilus influenzae, mikobaktérium fajok, Campylobacter, Candida albicans, Escherichia coli, szalmonella, Klebsiella, Proteus, Vibio cholerae, Chlamydia trachomatis (obligát intracelluláris baktérium), Trichomonas vaginalis (protozoa), Legionella pneumophila, Helicobacter pylori,  Herpes simplex 1, Influenza A2.

Gyógyászati szempontból a grapefruitmag kivonat az antibiotikumok alternatívájaként is funkcionálhat, hiszen gomba -és parazitaölő hatásai igazolást nyertek. Sokak szerint a világ legerősebb természetes antibiotikuma. Tudjon meg többet ezekről a kutatásokról, kattintson tovább a kutatásokhoz.

A készítmény kitűnő választás, akkor is, amikor idegen országokba utazunk, mivel a grapefruitmag kivonat hatékony az élelmiszer fertőzéseket okozó kórokozók ellen is. Magyarországon is egyre többen tartanak maguknál grapefruitmag cseppeket trópusi nyaralásaikkal során.

Védelem a cukorbetegség ellen?

A 2-es típusú cukorbetegséget a vércukorszint és a vér lipid szint megemelkedése jellemzi. A kutatók, akik a grapefruitmag kivonat hatását állatokon tesztelték, a 2-es típusú cukorbetegséggel kapcsolatban, úgy találták, hogy a grapefruitmag kivonat jelentősen lecsökkentheti a vérben mind a cukor, mind az LDL-koleszterin (Rossz-koleszterin) szintjét és megnövelheti a HDL-koleszterin (Hasznos-koleszterin) szintjét a cukorbeteg patkányoknál. A kutatók 2008-ban a “Nigerian Quarterly Journal of Hospital Medicine”-ben tették közzé tapasztalataikat. A következtetések szerint a cukorbetegséggel szembeni védelem a grapefruitmag kivonatban megtalálható fitotápanyagok, mint a flavonoidok és a szívglikozid magas koncentrációjának köszönhető. Természetesen a grapefruitmag önmagában nem jelent teljeskörű megoldást a cukorbetegséggel szemben, de hasznos kiegészítőként funkcionálhat a terápiás eszköztárban.

Külsőleg, fertőtlenítésre

A grapefruitmag kivonat baktériumellenes hatásait külsőleg is érzékelni lehet. Sérült bőrfelület, sebek kezelésére és fertőtlenítésére kiválóan alkalmas. Csepegtessünk pár cseppet a kezelendő felületre. Ecsetelőként is alkamazhatjuk.
A sebkezelés mellet a grapefruitmag kivonat fertőtlenítő tulajdonságai kiaknázhatóak például a ruhatisztításban, valamint a betegek szobáinak fertőtlenítésében, a hűtőszekrény tisztításában is. Parazitaellenes hatásai miatt a kerti növények gondozásában is felhasználható, vízzel elkeverve. Tovább a grapefruitmag csepp kerti felhasználásához...

A gyomor egészségének támogatása

A grapefruitmag kivonat természetes savassága szintén erősíti az immunrendszert és segít megőrizni a gyomor természetes pH-értékét. A grapefruitmag cseppek emésztőrendszerre gyakorolt pozitív  hatásai közül az egyik legkiemelendőbb, hogy más használt kórokozóellenes kezelésekkel ellentétben nem károsítják a hasznos bél-baktériumokat. Támogatást nyújt a bélfélóra megfelelő működéséhez.

Grapefruit mag olaj betegségek ellen

Candida (gombás) fertőzések ellen

Dr. Allan Sachs, klinikai táplálkozási szakember, ’The Authoritative Guide to Grapefruit Seed Extract’  című könyv szerzője állítja, hogy: “Sok természetgyógyász, beleértve magamat is, a ’Candida albicanst’ az iparosodott nemzetek egyik legnagyobb egészségügyi problémájának tartja. A széles spektrumú, gombaellenes tulajdonságokkal rendelkező grapefruitmag kivonat sikeres és fontos részét képezi a Candida elleni kezeléseknek. Olyannyira, hogy a Candida és a grapefruitmag kivonat neve mára egymástól elválaszthatatlanokká váltak. A kivonat segítségével emberek ezrei szabadulhatnak meg a Candida számtalan káros hatásától.”

A grapefruitmag cseppeket kifejezetten ajánlják gombaölő hatásuk miatt a számos gyomorproblémát okozó Candida gomba fertőzések ellen is. Tudjon meg többet a termék Candida-ellenes hatásairól.

Élelmiszerek tartósításához

A grapefruitmag erős antimikrobiális tulajdonsága arra ösztönözte a kutatókat, hogy teszteljék az előnyeit az ételek tartósításában.
Egy 2014-ben, a ’Journal of Food Science’-ben megjelent tanulmányban a rizsből, gabonából és grapefruitmag kivonatból készült italban 8 hét tárolás után kevesebb volt a kimutatható baktériumok és gombák mennyisége, mint a grapefruitmag kivonatot nem tartalmazó italban. Egy korábbi tanulmányban, ami 2009-ben jelent meg szintén a ’Journal of Food Science’-ben, azt tapasztalták, hogy 4 napos tárolás során, kórokozókkal fertőzött, majd grapefruitmag kivonattal kezelt sertéskarajban kevesebb lett a kórokozók száma 4 napos tárolás során, összehasonlítva a megfertőzött, de kivonattal nem kezelt karajjal.

A grépfrútmag cseppek többek között az élelmiszerek tisztításához és lemosásához is felhasználhatóak a háztartások mindennapjaiban.

Kozmetikai felhasználása

A kozmetikai gyártók a grapefruitmag kivonatot  használják természetes, mellékhatások nélküli tartósítószerként, valamint antimikrobiális hatása miatt a különböző termékekben is alkalmazzák.

Azok a kozmetikai termékek, melyek 0,05-0,1%-ban tartalmaznak grapefruitmag kivonatot, korlátlan ideig megőrzik minőségüket!

Az 1-2%-os grapefruitmag kivonat tartalom nem csak a termék tartóssága szempontjából fontos, hanem azért is, mert a termékhasználót megvédi a bakteriális fertőzésektől, főként az elsősegély spray-k, az ajakápolók és krémek esetében.

A kézzel készített szappanok eltarthatóságát nagyban meghosszabbítja. A szappanokhoz elég mindösszesen 0,05% grapefruitmag kivonatot használni, és hosszú időn keresztül máris megőrizhető annak színe, aromája és állaga.

Véd a hasnyálmirigy gyulladás ellen?

Egy 2004-es, a ’Journal of Physiology and Pharmacology’-ban közölt előzetes tanulmányban leírták, hogy a grapefruitmag kivonatát hatékonyan alkalmazták  hasnyálmirigy-gyulladás esetén. A megfigyelés eredményei szerint a kivonat antioxidáns hatóanyagai támogathatják a hasnyálmirszövetek védelmét, és elősegíthetik a hasnyálmirigy jobb véráramlását.

Védi a szívizmokat

A grapefruitmag kivonat antioxidáns hatását vizsgáló kísérletek további kutatásokra ösztönözték a kutatókat, hogy megvizsgálják a grépfrútmag kivonat lehetséges szívvédő tulajdonságait.  Nigériai kutatók tesztelték, hogy a kivonat képes-e megvédeni az állatok szívizmait az oxidatív stresszel szemben. Hogy laboratóriumi patkányoknál előidézzék az oxidatív stresszt, a kutatók nagy dózisú doxorubicint (kardiotoxikus mellékhatású), adtak nekik. Néhány kísérleti állatot grapefruitmag kivonattal kezeltek, és azt tapasztalták, hogy jelentősen kisebb volt a szívizom károsodása azoknál, az állatoknál amelyeknek adtak grépfrútmag kivonatot. A nigériai kutatók tapasztalataikat az ’International Journal of Cancer Research’ 2009-es számában publikálták.

A grapefruitmag cseppek ajánlott, általános napi adagolása: 3x15 csepp egy pohár folyadékba csepegtetve.

Szalai István - Ózd

„Grapefruitmag cseppeket használok megelőzés és kezelés céljából akkor, hogyha van valamiféle gyomorpanaszom. Nagyszerű termékről van szó! Biztos vagyok benne, hogy csupán akkor fogok orvoshoz fordulni ilyen jellegű panaszokkal, hogyha a grapefruitmag kivonata 1-2 napon belül sem enyhítené a problémámat... Habár ilyen még nem fordult elő, remélem nem is fog!”

Kérem értesítsenek, ha vannak akciók